Upravljanje ribiških okolišev

Potoki, ki jih ima v upravljanju ribiška družina Grosuplje, se delijo na gojitvene in tiste v katerih se izvaja ribolov.

Med ribolovne potoke sodijo Grosupeljščica, Temenica, Račna (Šica) in Višnjica. Te vode spadajo med salmonidne vode, kar pomeni, da je v njih možen ribolov postrvi. Poleg salmonidnih voda pa imamo tudi ciprinidne vode, kjer lahko lovimo krape, klene, linje, ščuke, ostriže in rdečeperke. Med ciprinidne vode sodi potok Bičje s pritoki, ribnik Dobje in Ribnik Boštanj. Na območju velikega ribnika Boštanj se nahaja tudi mali ribnik, v katerem se lovi na način ujemi in spusti, namenjen je bolj ribolovu mlajših članov, da v njem pridobijo izkušnje in nova znanja predvsem pa zanimanje za ribolov.

Poleg ribolovnih potokov, ribolovni okoliš sestavljajo tudi gojitveni potoki, Kožljevc (Veliki potok), stiški potok, gornji del Višnjice, gornji del temenice, Bukovščica in še nekateri drugi.
V gojitvene potoke letno vložimo okrog 20 000 mladih potočnih postrvi z mešičkom. Od katerih kasneje odlovimo okoli 4000 postrvi velikih od 10-15 cm, katere kasneje preselimo v ribolovne vode. Take mlade postrvi so dobro prilagojene na razmere v potoku, zato je njihovo preživetje mnogo večje od tistih, ki so vzgojene v ribogojnicah in niso prilagojene na življenje izven nje. Kljub gojitvenim potokom smo primorani nekaj rib dokupiti tudi iz ribogojnic. Tako vsako leto kupimo nekaj postrvi za salmonidne ribolovne revirje in nekaj krapov in ščuk, ki jih vložimo v ciprinidne revirje.

Poleg tega organiziramo tudi prostovoljne čistilne akcije na področju celotnega ribiškega okoliša, opozarjamo na morebitne spremembe v vodotokih in s tem posledično prepričujemo onesnaževane voda.

Naše poslanstvo pa je tudi to, da v duhu spoštljivega odnosa do narave vzgajamo mlade ribiče, aktivno pa sodelujemo tudi na tekmovanjih regionalnega, državnega in mednarodnega značaja.
Poudarjamo, da je ribolov naša obstranska dejavnost, je pa zagotovo sestavni del človekove potrebe in lovskega nagona.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.